Foutmelding

Deprecated function: Required parameter $key follows optional parameter $type in include_once() (line 1439 of /mnt/web124/a1/75/511131875/htdocs/drupal-huidcentrumlimburg/includes/bootstrap.inc).

Welkom bij Kous & Ko

Therapeutisch elastische kousen en aantrekhulpmiddelen

Het aanmeten van goed passende therapeutisch elastische kousen kan nodig zijn voor de behandeling van aandoeningen aan benen en armen. Denk aan spataderen, trombosebenen, lymfoedeem en open benen. Dit aanmeten gebeurt door de bandagisten van Kous&Ko.

Johan de Lang is bevoegd bandagist en werkt intensief samen met de dermatologen, vaatchirurgen en andere medisch specialisten van de Dr. Kolbach kliniek. Heeft u een klacht of aandoening aan armen of benen en wordt tijdens onderzoek vastgesteld dat uw probleem niet met een ingreep kan worden verholpen? Dan zijn speciaal op maat gemaakte steunkousen vaak de enige oplossing. Een therapeutisch elastische kous (TEK) ondersteunt de spierpomp in het been zodat de terugstroom van het bloed richting het hart wordt bevorderd. Het ontstaan van een vochtophoping (oedeem) wordt zo ook tegengegaan. Voor mensen met een staand beroep of tijdens de zwangerschap is het dragen van steunkousen te adviseren om klachten te bestrijden en te voorkomen.

Comfortabele kousen
Een elastische kous kan een lichte maar ook een zware druksterkte hebben. Kous&Ko zorgt ervoor dat de kousen voor u zo comfortabel mogelijk zitten. Therapeutische kousen zijn in alle richtingen elastisch en zitten daardoor rimpelloos. Ze worden met huidvriendelijke garens en verfsoorten vervaardigd. Door toepassing van innovatieve breitechnieken zijn de kousen goed luchtdoorlatend en ademend. Transpiratie, jeuk en andere ongemakken worden daardoor voorkomen. Therapeutische kousen zijn leverbaar in verschillende kleuren en patronen, zodat er sprake is van een modieuze uitstraling. Uw steunkousen hoeven er dus niet uit te zien als steunkousen. Om u te helpen bij het aantrekken van uw kousen, kunnen wij diverse hulpmiddelen leveren.

Behandelingen
Het aanmeten van therapeutisch elastische kousen (TEK) is het specialisme van Kous&Ko.
Hieronder leest u welke behandelingen door Kous&Ko worden uitgevoerd.

Bandageren

  • Therapeutisch elastische kousen / steunkousen
  • Aantrekhulpmiddelen kousen
  • Armkousen lymfoedeem na borstkanker
  • Compressiebandage

 

Klachten
Ondanks dat wij ons best doen u zo goed mogelijk van dienst te zijn, kan het voorkomen dat u een klacht heeft. Om uw klacht goed en snel in behandeling te kunnen nemen, verzoeken wij u vriendelijk om uw klacht per e-mail of per post (Pieter Hooftstraat 16, 6416 CP HEERLEN) te sturen. Vermeld hierbij duidelijk uw naam, contactgegevens, geboortedatum en aard van de klacht. Wij streven ernaar uw klacht binnen 5 werkdagen na binnenkomst af te handelen. Indien u niet tevreden bent met de geboden oplossing, kunt u uw klacht indienen bij NVCZ, de Nederlandse Vereniging Compressiezorg (www.nvcz.nl).

De andere specialisten van Huidcentrum Limburg staan ook voor u klaar:

Nieuws

Mijn-Huidcentrum-Limburg geeft patiënten op een veilige manier inzicht in medische gegevens. Daarnaast worden zij op laagdrempelige wijze voorgelicht over afspraken en de behandeling. Regelmatig...

https://kolbach.ccvshop.nl is per 1 oktober 2018 gestopt. De kosten voor de webshop van CCVshop waren hoger dan onze verkoop. Wij kunnen producten...

Wanneer u nog voor de zomer uw spataderen wilt laten behandelen dan is er woensdag 18 april de unieke gelegenheid. Collega Dr. D. der Kinderen, de spataderdokter (spataderdokter.nl) komt een hele...

Van 12 april tot  30 april 2018 is het feest want Dr Kolbach Kliniek bestaat 15 jaar. Graag wilen we onze trouwe klanten bedanken met een presentje.  .

Indien u al meer dan 10 jaar  (2003-...

Maak een afspraak