Kwaliteit van zorg

Bij Huidcentrum Limburg staat Kwaliteit hoog in het vaandel. Op deze pagina leggen wij u uit hoe we daar bij Huidcentrum Limburg garant voor staan.

 

Expertise, zichtbaar goed geregeld

Huidcentrum Limburg heeft alle expertise in huis voor alle behandelingen aan uw huid. Dit kan variëren van een eenvoudig huidverzorgingsadvies tot een medisch specialistische behandeling van uw huidziekte met medicijnen of een chirurgische ingreep. Ook wanneer u voor een cosmetische behandeling met bijvoorbeeld injectables naar Huidcentrum Limburg komt, wordt u altijd behandeld door een dermatoloog met affiniteit voor cosmetiek. Ook kunt u terecht bij Huidcentrum Limburg voor handchirurgie, plastische chirurgie, chirurgie, flebologie en gynaecologie.

Alle medisch specialisten die werken bij Huidcentrum Limburg staan geregistreerd in het BIG-register. De huidtherapeutes werkzaam bij Huidcentrum Limburg staan geregistreerd in het KP-register. Om de registratie te behouden, volgen de dermatologen en huidtherapeuten jaarlijks nascholingen. Hierdoor bent u verzekerd dat de kennis en kunde up-to-date is.

Huidcentrum Limburg levert middels innovatieve behandelmethoden hoogwaardige kwaliteit van zorg die voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen. Huidcentrum Limburg staat garant voor korte wachttijden, een optimale behandeling met een betere service waarbij aandacht voor de mens achter de patiënt centraal staat.

Daarom is Huidcentrum Limburg lid van Zelfstandige Klinieken Nederland (www.zkn.nl). Klinieken met het ZKN-keurmerk staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg, een snelle efficiënte en persoonlijke behandeling, waar uw gezondheid centraal staat.

 

Kwaliteit & Veiligheid

Het waarborgen van de veiligheid doen wij onder andere door regelmatige controles van de medische apparatuur te laten uitvoeren, een jaarlijkse audit van een onafhankelijke apotheker en een deskundige infectiepreventie en een jaarlijkse toetsing van het veiligheidsmanagementsysteem door Kiwa.

Niet alleen onze Raad van Bestuur voelt zich verantwoordelijk voor uw veiligheid, ook onze medisch specialisten, huidtherapeuten en de rest van het ondersteunend team dragen daar aan bij.

Zo werken wij continue aan onze cultuur van openheid en transparantie, waardoor het melden van incidenten en onveilige situaties vanzelfsprekend zijn. Immers: 'je werkt hier veilig of je werkt hier niet'.

Ook u als patiënt kunt bijdragen aan de veiligheid in onze organisatie door onveilige situaties te melden. Dat kan direct door dit tijdens uw bezoek aan de kliniek aan één van onze medewerkers door te geven, of door ons een email sturen.

 

Privacy

Medewerkers van Huidcentrum Limburg doen hun best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat wij:

  • zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens
  • onbevoegden geen toegang geven tot uw gegevens.

Zowel artsen als andere medewerkers van Huidcentrum Limburg zijn gebonden aan het beroepsgeheim én aan de geheimhoudingsclausule van Huidcentrum Limburg. Zij mogen gegevens over u alléén aan anderen verstrekken nadat u daarvoor schriftelijk toestemming hebt gegeven. Degenen die bij uw behandeling betrokken zijn, mogen wel onderling gegevens opvragen en uitwisselen. Dat mag alleen als dat nodig is voor de behandeling. Uw behandelend arts rapporteert over het onderzoek en de behandeling aan uw verwijzer. Dit kan uw huisarts, maar ook een andere specialist zijn.

De andere specialisten van Huidcentrum Limburg staan ook voor u klaar:

Nieuws

https://kolbach.ccvshop.nl is per 1 oktober 2018 gestopt. De kosten voor de webshop van CCVshop waren hoger dan onze verkoop. Wij kunnen producten...

Wanneer u nog voor de zomer uw spataderen wilt laten behandelen dan is er woensdag 18 april de unieke gelegenheid. Collega Dr. D. der Kinderen, de spataderdokter (spataderdokter.nl) komt een hele...

Van 12 april tot  30 april 2018 is het feest want Dr Kolbach Kliniek bestaat 15 jaar. Graag wilen we onze trouwe klanten bedanken met een presentje.  .

Indien u al meer dan 10 jaar  (2003-...

Sinds enkele maanden hebben wij een fotofinder in onze kliniek. Door de gestructureerde wijze van foto's maken hebben we al meerdere afwijkende moedervlekken, melanoom en andere huidkankers...

Bezoek onze webshop

Maak een afspraak